Home » Αποτελεσματικό COACHING (Καθοδήγηση) για Area Managers Δικτύου

Αποτελεσματικό COACHING (Καθοδήγηση) για Area Managers Δικτύου

Συντάκτης: Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Περιγραφή βασικών στοιχείων ενός workshop ειδικά σχεδιασμένου για δίκτυα Franchise

Σήμερα σε περιόδους παρατεταμένης κρίσης και αλλαγών οι franchisees μας έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για κατεύθυνση, υποστήριξη και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που θα προσφέρουν γρήγορη και ουσιαστική αξία στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Η παραδοσιακή ζώνη άνεσης των περισσοτέρων Area Managers ενός Δικτύου είναι η λεπτομερής προϊοντική ανάλυση των δεικτών που επηρεάζουν την κερδοφορία του εκάστοτε franchisee.

Υπάρχει η συγκεκριμένη ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου του Area Manager ενός Δικτύου. Χρειάζεται να μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες οι οποίες δεν θα περιορίζονται μόνο στην ανάλυση κάποιων στοιχείων αλλά και στο σημαντικότατο χτίσιμο επιχειρηματικής κουλτούρας, κατανόησης της αγοράς, και ανάπτυξη των στελεχών έτσι από κοινού εργαζόμενοι σε ένα κατάστημα, ο franchisee και ο franchisor όλοι να είναι ευθυγραμμισμένοι σε ένα κοινό όραμα αλλά παράλληλα με μία κοινή πορεία δράσης προς την επίτευξη αυτού του οράματος.

O Area Manager ενός δικτύου, σήμερα περισσότερο από ποτέ, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε που έρχονται ως άμεσο αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της ζήτησης, των αλλαγών στα καταναλωτικά πρότυπα, στα συστήματα αξιών, στην ανατροπή των θεμελιωδών στοιχείων  των επιχειρηματικών μας μοντέλων, μπορεί να παίξει το καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία ή μη ενός franchisee. Μία από τις βασικές δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει αλλά και συνεχώς να εξελίσσει είναι αυτή του Coaching (Καθοδήγησης).

Μέσα από το  συγκεκριμένο διαδραστικό workshop θα μάθουμε τα βασικά αλλά και ειδικά στοιχεία καθοδήγησης που πρέπει να έχει ένας Area Manager Δικτύου. Θα κάνουμε πρακτική εξάσκηση και στο τέλος θα δημιουργήσουμε ένα πλάνο θεμάτων και ανάπτυξης δράσεων που πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα στους franchisees μας, που πέραν της αύξησης της κερδοφορίας των franchisees μας πρέπει να έχει και την ουσιαστική ενδυνάμωση, συσπείρωση και ανάδειξη του Δικτύου μας.

Με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρουμε πρακτικά και ουσιαστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικής τους απόδοσης-κερδοφορίας, αλλά και της δικής μας ομογενοποίησης συμπεριφορών και ενεργειών μέσα στο Δίκτυο μας, ιδίως σήμερα που το επιχειρησιακό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και πολλαπλές προκλήσεις.

Αντικειμενικοί Στόχοι:

 

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαδραστικού workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν:

v  Κατανοήσει το ρόλο του coaching (Καθοδήγησης) στη παρακίνηση των franchisees

v  Kατανοήσει τις βασικές αρχές της διαδικασίας του coaching

v  Γνωρίσει τα διαφορετικά είδη coaching που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τους franchisees μας

v  Eξετάσει πώς να υποστηρίζουν τους franchisee τους στον καθορισμό και την επίτευξη νέων στόχων

v  Eξασκηθεί στις βασικές τεχνικές του coaching μέσα από καθημερινά σενάρια της εργασιακής τους πραγματικότητας.

Πλάνο Σεμιναρίου:

 

v  Τι είναι το coaching για έναν/μία Area Manager Δικτύου;

v  Ποια είναι τα διαφορετικά είδη coaching που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

v  Ποια είναι τα οφέλη από τη συστηματική χρήση coaching στους franchisees μας;

v  Πότε είναι απαραίτητο;

v  Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε κατά τη διαδικασία coaching με τους franchisees μας;

v  Πώς μπορεί συγκεκριμένα να βοηθήσει στην επίδοση των franchisees;

v  Τι μορφές μέτρησης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα του coaching μας;

v  Η σχέση καθοδηγητή και καθοδηγούμενου: ‘Πως διαφοροποιείται αλλά και γιατί πρέπει να διαφοροποιείται η ‘φιλία’ από τη ‘φιλικότητα’ με τους franchisees μας;

v  Βασικές ικανότητες/δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξω κατά τη διαδικασία του coaching

v  Εκτενής διαδραστική εξάσκηση coaching σε σενάρια της εργασιακής μας καθημερινότητας με ενεργό coaching από τον εκπαιδευτή που θα πραγματοποιεί την εκάστοτε εκπαίδευση.

Photo Via Flickr – Ralf Falbe

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Αφήστε ένα σχόλιο