Home » Είστε Νέος Franchisee; Όλα όσα θα πρέπει να αποφύγετε

Είστε Νέος Franchisee; Όλα όσα θα πρέπει να αποφύγετε

Συντάκτης: Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Είναι αλήθεια ότι είστε πολύ ευχαριστημένος από το concept που επιλέξατε και από τον franchisor σας. Σας έχει παραδώσει ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τρία Εγχειρίδια Λειτουργίας, για το πώς πρέπει να λειτουργήσετε την επιχείρηση σας, πώς να την προωθήσετε στους μελλοντικούς σας πελάτες, πώς να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας. Δεν σας έχει αναφέρει τίποτα,  όμως, για το πώς να αποφύγετε τα κοινά για όλους τους franchisees, λάθη. Λάθη που αναπόφευκτα, ίσως, γίνονται την πρώτη φορά, αλλά πάντα κοστίζουν.

Το πρώτο και κυριότερο λάθος- που καλύτερα να μην είχε γίνει στην δική σας περίπτωση- είναι η ίδια η απόφαση να γίνεται μέλη ενός δικτύου franchise, όταν δεν είστε απολύτως σίγουροι ότι αυτό είναι που ζητάτε. Όπως σε κάθε επιχείρηση, έτσι και στην περίπτωση του franchise, πρέπει να έχετε το κίνητρο να ασχοληθείτε αποκλειστικά με την εδραίωση και την ανάπτυξη της επιχείρησης. Πρέπει να είστε αποφασισμένοι, ενθουσιασμένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στην προσπάθεια σας. Να έχετε τις δυνατότητες, τις ικανότητες και κυρίως να σας ταιριάζει. Και φυσικά ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψετε εάν πληρείτε τα παραπάνω, είναι να δώσετε ειλικρινείς απαντήσεις στον ίδιο σας τον εαυτό, πριν βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση, να παραδεχτείτε μπροστά σε τρίτους, όσα δεν παραδεχτήκατε ενώπιον του εαυτού σας.

Μόνο εάν έχετε το κίνητρο και τις δυνατότητες, θα επιτύχετε τον στόχο σας. Σκεφθείτε κατά πόσο έχετε καταφέρει άλλους στόχους που θέσατε παλαιότερα, και αν τελικά τους επιτύχατε ή τους εγκαταλείψατε στην μέση. Αναλύστε τους λόγους και διερευνήστε όλες τις επιπτώσεις και πτυχές της επιλογής σας. Μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά ζητάτε και να πάρετε μια ειλικρινή, σταθερή απόφαση. Κυρίως μην πάρετε την απόφαση για την ένταξη σε ένα franchise μόνο για να απαλλαχθείτε από την μονοτονία που νιώθετε ή από τον προϊστάμενο σας που δεν αντέχετε. Πρέπει να ξεκινήσετε για το τι θέλετε, γιατί σας ταιριάζει.

Θεωρώντας ότι έχετε πραγματικά πάρει την σωστή απόφαση, μην παραπλανήσετε τον εαυτό σας ότι η κατάσταση θα είναι εύκολη. Θα χρειαστούν πολλές θυσίες, και ακόμα περισσότερες ώρες σκληρής εργασίας από μέρους σας, καθώς και άφθονη υπομονή, κατανόηση και συμπαράσταση από την οικογένεια σας. Το καταξιωμένο όνομα του franchisor σας αυξάνει τις πιθανότητες της μελλοντικής επιτυχίας σας, αλλά μόνο εσείς μπορείτε να χαράξετε τον δρόμο προς την επιτυχία. Ποτέ, μα ποτέ μην αφήσετε τον εαυτό σας και τους συνεταίρους σας, να πιστέψουν ότι είστε πλέον “πλούσιοι”, πριν πληρώσετε τις υποχρεώσεις και τους φόρους της επιχείρησης. Όπως γνωρίζεται τον πρώτο καιρό η επιχείρηση δεν φορολογείτε.

 

Βλέποντας τα έσοδα να συσσωρεύονται στο ταμείο σας, εύκολα μπορείτε να πιστέψετε ότι τα οικονομικά σας βελτιώθηκαν και να αρχίσετε να ξοδεύετε απερίσκεπτα. Όταν θα πρέπει να ανακυκλώσετε τις σχετικές παραγγελίες ή η εφορία χτυπήσει την πόρτα σας και δεν λάβει τα αναλογούντα, θα σας αφήσει ένα αξιοσέβαστο πρόστιμο ή τόκους, ικανούς να “επαναφέρουν και να αναδιατάξουν” τις οικονομικές σας προτεραιότητες, με περισσότερη σύνεση και συνέπεια την επόμενη φορά.

Όσων αφορά τις γνώσεις σας, μην κάνετε το λάθος να θεωρήσετε ότι γνωρίζετε τα πάντα. Δεν αποτελεί μειονέκτημα να μην είστε ειδήμονες σε όλα τα θέματα που αφορούν μια επιχείρηση. Ο franchisee στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανεξάρτητα από τον βαθμό οργάνωσης του συστήματος του franchisor και την συνέπεια ή την ακρίβεια υλοποίησης του, καλείτε να γίνει manager-ορχήστρα: Franchise Manager, Διευθυντής Marketing, Διευθυντής Πωλήσεων, Οικονομικός Διευθυντής, Υπεύθυνος Μηχανογράφησης και φυσικά Γενικός Διευθυντής. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς, θα σας κοστίσει λίγο πιο ακριβά στην αρχή, αλλά σίγουρα φθηνότερα από ότι στο μέλλον.

 

Συνεργαστείτε με μια έμπειρη και αξιόπιστη εταιρία συμβούλων και εξετάστε την επιχειρηματική πρόταση και  το συμβόλαιο δικαιόχρησης πριν το υπογράψετε, ελέγξτε τα οικονομικά στοιχεία του φακέλου franchise, διερευνήστε τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της αγοράς όπου προτίθεστε να δραστηριοποιηθείτε, διασταυρώστε τα οικονομικά αποτελέσματα των υφιστάμενων franchisees, εξετάστε τα φοροτεχνικά και λογιστικά θέματα που εγείρονται και προχωρήστε στην σύνταξη ενός ολοκληρωμένου οικονομικού πλάνου, ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή πλήρη ενημέρωση και γνώση του cash flow, του P&L και του προϋπολογισμού της επιχείρησης σας κ.ο.κ.

Πειθαρχήστε τον εαυτό σας. Αν σας ήταν δύσκολο μέχρι τώρα να αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο ή να πραγματοποιήσετε το ταξίδι των ονείρων σας στο Μεξικό, μην σπεύσετε να αγοράσετε αμέσως τα εισιτήρια. Κάντε υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθούν τα έσοδα σας και να καλυφθούν τα έξοδα της επιχείρησης, πριν αρχίσετε να “τραβάτε” από το ταμείο της επιχείρησης. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το εμπόριο και το ελεύθερο επάγγελμα δεν εξασφαλίζουν ένα σταθερό, μηνιαίο εισόδημα και σίγουρα τα δικά σας προϊόντα ή οι παροχές υπηρεσιών σας, δεν αποτελούν εξαίρεση στο φαινόμενο της εποχικότητας.

Μην αφήνετε τις προσωπικές σας αδυναμίες να επηρεάζουν τις επιχειρηματικές σας αποφάσεις, μάθετε να λέτε όχι σε όλους τους ανθρώπους και τις περιπτώσεις που δεν πληρούν και δεν δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων σας και δεν εντάσσονται στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας. Σίγουρα αποτελεί τιμή η παρουσία της επιχείρησης σας ως βασικού σπόνσορα στην τοπική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πλατεία της γειτονιάς σας, αλλά αν δεν είχατε συμπεριλάβει στον αρχικό σας υπολογισμό τα έξοδα που αυτή η κίνηση προϋποθέτει, δεν θα πρέπει μα συμμετέχετε στο γεγονός. Διαφορετικά θα πρέπει να ακυρώσετε μια άλλη προωθητική ενέργεια που είχατε προγραμματίσει, εάν πιστεύετε πως η συγκεκριμένη θα αποδειχτεί πιο αποτελεσματική.

Μην θεωρήσετε τον εαυτό σας ικανό για τα πάντα. Όλοι έχουμε ταλέντο και συγκεκριμένες δεξιοτεχνίες σε κάποιους τομείς, ενώ παράλληλα, σε άλλους δεν τα καταφέρνουμε το ίδιο καλά. Σκεφτείτε πόσο μονότονη θα ήταν η ζωή μας, αν δεν υπήρχαν μεγάλοι ζωγράφοι, γιατροί, καλλιτέχνες, φυσικοί, πολιτικοί και ηθοποιοί, αφού όλοι μας θα ήμασταν τέλειοι σε όλα. Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι θα τα καταφέρετε το ίδιο καλά, παντού. Δεν είναι δυνατόν να έχετε τις ίδιες ικανότητες στην διοίκηση, στην οργάνωση, στην προώθηση και στην πώληση, τομείς που η σωστή τους διεκπεραίωση, εξασφαλίζει την αρμονική και κερδοφόρο λειτουργία κάθε επιχείρησης. Πριν στελεχώσετε την δική σας, αναλάβετε τις ευθύνες στον τομέα που αρμόζει καλύτερα στις ικανότητες σας, και προσλάβετε συνεργάτες με γνώσεις και εμπειρία στους υπόλοιπους τομείς. Μην ξεχνάτε όμως, ότι μολονότι που δεν τα καταφέρνετε το ίδιο καλά σε όλους τους τομείς, υπάρχουν πάντα περιθώρια εξέλιξης. Ενημερωθείτε, ακούστε, μάθετε, παρακολουθείστε σεμινάρια, εκδηλώσεις, διαβάστε άρθρα, βιβλία, αφιερώματα και έρευνες, εμπλουτίστε τις γνώσεις για την αγορά σας και τον ανταγωνισμό. Δώστε κίνητρο και στους συνεργάτες σας, το προσωπικό σας να κάνουν το ίδιο, να ενημερωθούν, να μάθουν, να αποκτήσουν άποψη και κυρίως “εκμεταλλευτείτε” τον franchisor, τα στελέχη του, την εμπειρία και την οργάνωση του.

 

Μην παραλείπετε να προγραμματίζετε. Θέστε τους στόχους που έχετε για την επιχείρηση σας. Που θέλετε να φτάσετε; Τι θέλετε να καταφέρετε, σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια; Πως θα φθάσετε στον στόχο σας; Δεν επαρκεί η δημιουργία ενός πλάνου ενεργειών, είναι απαραίτητη η τακτική επανεξέταση του. Εξετάστε ξανά το πλάνο σας, τρεις μήνες μετά, δείτε τι πραγματοποιήσατε και αν το επιτύχατε με τον τρόπο που είχατε υπολογίσει. Εάν όχι, επανεξετάστε το πρόγραμμα και υιοθετήστε νέες μεθόδους για υλοποίηση των στόχων σας.

Μην θεωρείτε τον εαυτό σας εξαίρεση. Επιλέγοντας να είστε μέλη ενός επιτυχημένου δικτύου, αποδέχεστε αυτόματα και έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης, μια συνταγή που έχει αποδειχτεί επιτυχημένη. Είναι καθήκον σας και υποχρέωση σας επομένως, να ακούτε τις συμβουλές και να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του franchisor σας, γιατί απλούστατα το ΟΦΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟ.

(1η δημοσίευση: Franchise Success No 1, 1997)

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Αφήστε ένα σχόλιο